Pečená zelenina s ančovičkami
Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Mají výraznou rybí chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
707 kJ / 169 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky11g
Ingredience na
- K podávání
- 8 ks
ančoviček v olivovém oleji
- K přípravě
- 2 ks
lilku
- 2 ks
větší cibule
- 2 ks
červené papriky
- 2 větvičky
tymiánu
- 4 lžíce
olivového oleje
- 1.5 lžíce
sherry octa
- 1 lžíce
mletého česneku
- 4 špetky
mletého pepře
- 4 špetky
soli
- Na vymazání
- 2 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- Omyté lilky nakrájejte podélně na přibližně 1.5 centimetrové plátky.
- Oloupanou cibuli a papriky bez semínek nakrájejte na silnější plátky.
- Zeleninu uložte na plech dobře vymazaný olejem, zeleninu pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě 35 minut případně déle. Záleží na jak silné plátky zeleninu nakrájíte.
- Před koncem pečení posypte zeleninu lístečky tymiánu, podle chuti osolte, opepřete, posypte mletým česnekem a zakápněte sherry octem.
- Podávejte s ančovičkami a čerstvým pečivem.
TIP:
Plech před pečením vyložte pečícím papírem, který potřete olejem.