Prostreno.cz

Pečená zelenina s ančovičkami

Ančovičky neboli sardelky jsou základem středomořské kuchyně. Mají výraznou rybí chuť a jsou velmi slané, pozor tedy, ať jídlo nepřesolíte.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 707 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny14g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K podávání
  • 8 ks ančoviček v olivovém oleji
  • K přípravě
  • 2 ks lilku
  • 2 ks větší cibule
  • 2 ks červené papriky
  • 2 větvičky tymiánu
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1.5 lžíce sherry octa
  • 1 lžíce mletého česneku
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 špetky soli
  • Na vymazání
  • 2 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 190 °C.
  2. Omyté lilky nakrájejte podélně na přibližně 1.5 centimetrové plátky.
  3. Oloupanou cibuli a papriky bez semínek nakrájejte na silnější plátky.
  4. Zeleninu uložte na plech dobře vymazaný olejem, zeleninu pokapejte olivovým olejem a pečte v předehřáté troubě 35 minut případně déle. Záleží na jak silné plátky zeleninu nakrájíte.
  5. Před koncem pečení posypte zeleninu lístečky tymiánu, podle chuti osolte, opepřete, posypte mletým česnekem a zakápněte sherry octem.
  6. Podávejte s ančovičkami a čerstvým pečivem.

TIP:

Plech před pečením vyložte pečícím papírem, který potřete olejem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pečená zelenina s ančovičkami

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat