Prostreno.cz

Vepřová panenka se sýrovou omáčkou

Vepřové medailonky s pikantní, sýrovou krémovou omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 996 kJ / 238 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy1g
tuky20g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g vepřové panenky
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky bílého mletého pepře
  • 3 lžíce másla
  • 4 lžíce oleje
  • Na omáčku
  • 350 ml smetany na vaření
  • 200 g niva, gorgonzola nebo roquefort
  • 0.5 svazku pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na zhruba 2.5 cm plátky, zlehka je naklepejte a opepřete.
  2. Máslo a olej rozehřejte ve velké pánvi a medailonky po obou stranách opečte; trvá to asi 5-8 minut, podle tloušťky medailonků.
  3. Maso vyjměte na talíř, podle chuti osolte a udržujte v teple.
  4. Do stejné pánve nalijte smetanu, přiveďte ji k varu a vařte 5 minut.
  5. Do smetany nasypte sýr a míchejte, až se sýr roztaví, nevařte.
  6. Nakonec vmíchejte pažitku.
  7. Medailonky podávejte s omáčkou. Do omáčky můžete přidat pár nasekaných vlašských ořechů.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřová panenka se sýrovou omáčkou

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat