Prostreno.cz

Polévka z jablek a červené řepy

Polévka je jednoduchá na přípravu, je chutná a zdravá.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 216 kJ / 51 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g červené řepy
  • 1 ks cibule
  • 3 ks jablek
  • 1 ks malé petržele
  • 2 lžíce oleje
  • 2 l domácího zeleninového vývaru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku kopru - nasekaného

Postup přípravy

  1. Řepu a jablka oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Očištěnou petržel nastrouhejte.
  3. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  4. Přidejte nakrájenou řepu, jablka a nastrouhanou petržel, vše zalijte vývarem a vařte 25-30 minut.
  5. Polévku dochuťte solí, vinným octem a cukrem.
  6. Polévku podávejte posypanou koprem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka z jablek a červené řepy

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat