Prostreno.cz

Polévka z jablek a červené řepy

Polévka je jednoduchá na přípravu, je chutná a zdravá.

Ohodnotit
(8 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 207 kJ / 49 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy9g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g červené řepy
  • 1 ks cibule
  • 3 ks jablek
  • 1 ks malé petržele
  • 2 lžíce oleje
  • 2 l domácího zeleninového vývaru
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 1 lžička pískového cukru
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku kopru - nasekaného

Postup přípravy

  1. Řepu a jablka oloupejte a nakrájejte na kostky.
  2. Očištěnou petržel nastrouhejte.
  3. Oloupanou, nakrájenou cibuli nechte zesklovatět na oleji.
  4. Přidejte nakrájenou řepu, jablka a nastrouhanou petržel, vše zalijte vývarem a vařte 25-30 minut.
  5. Polévku dochuťte solí, vinným octem a cukrem.
  6. Polévku podávejte posypanou koprem.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    8,90g
  • Sacharidy:

    155,60g
    • Cukry:

      123,80g
  • Tuky:

    101,57g
  • Vláknina:

    9,00g

Aktivita pro spálení: 49 kcal

6

minut jízdy na kole

4

minut běhu

14

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)

Brokolicová omeleta

(23 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Polévka z jablek a červené řepy

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat