Letní bábovka s dýní
Dýni můžete přidat klidně i do bábovky. Vyzkoušejte to, je moc dobrá.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
1064 kJ / 254 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy31g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 150 g
změklého másla
- 70 g
hnědého cukru
- 2 ks
vajec
- 160 ml
javorového sirupu
- 250 g
rozmixované dýně hokaido
- 1 lžička
vanilkového extraktu
- 130 ml
mléka
- 370 ml
hladké mouky
- 1 sáček
kypřícího prášku do pečiva
- 0.5 lžičky
jedlé sody
- 2 špetky
soli
- 1.5 lžičky
mleté skořice
- 2 špetky
mletého hřebíčku
- 2 lžíce
hrubé mouky na vysypání formy
- Na vymazání
- 2 lžíce
tuku
Postup přípravy
- Formu vymažte tukem a vysypte hrubou moukou.
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Mouku prosejte s kypřícím práškem, sodou, skořicí, hřebíčkem a solí.
- Máslo vyšlehejte s cukrem do krému.
- Šlehač nechte zapnutý na minimum a postupně přidejte dvě vejce, javorový sirup, rozmixovanou dýni a ostatní suroviny.
- Směs nalijte do vymazané, vysypané formy a pečte v předehřáté troubě 50-60 minut.