Krémová polévka s lahůdkovou cibulkou
Krémová polévka z lahůdkovou cibulkou a kokosovým mlékem je jemná a moc dobrá.
-
45min
20min příprava
25min vaření
-
225 kJ / 53 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky3g
Ingredience na
- K přípravě
- 7 ks
lahůdkových cibulek
- 1.5 lžíce
másla
- 1 lžička
žluté kari pasty
- 2 ks
malých brambor
- 1.2 l
domácího zeleninového vývaru
- 250 ml
kokosového mléka
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 2 špetky
soli
- 2 špetky
mletého bílého pepře
Postup přípravy
- Zelenou nať ze dvou cibulek odřízněte a podélně nakrájejte na kousky.
- Oloupané brambory nastrouhejte na hrubém struhadle, nebo nakrájejte na drobné kostičky.
- Zbývající cibulku s natí nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na rozehřátém másle.
- Přidejte, kari pastu, prolisovaný česnek a promíchejte. Cibulku zalijte vývarem, kokosovým mlékem a vařte 10-15 minut.
- Polévku rozmixujte ponorným mixérem, dochuťte solí a bílým pepřem.
- Polévku podávejte posypanou nakrájenou natí cibulky.