Prostreno.cz

Telecí plec s mrkví a houbami

Nejoblíbenějším telecím masem na dušení je v Itálii plec a nožičky. Raději se vyhněte zadní kýtě, libovému masu totiž tahle úprava příliš nesvědčí. Telecí plec je křehká, jemná, dietní a díky vysokému obsahu kolagenu také velmi šťavnatá. Telecí plec nejlíp chutná dušená.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 381 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy7g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g telecího masa nejlépe plec
  • 400 g směsi hub - čerstvé, nebo konzervované
  • 600 ml hovězího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 2 ks rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 ks větší mrkve
  • 200 ml bílého vína
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje
  • Na obalení
  • 100 g hladké mouky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na větší kousky (pokud máte pěkný kousek masa, nakrájejte ho na plátky) maso osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
  2. Oloupanou cibuli, česnek a rajčata nakrájejte nadrobno.
  3. Očištěnou mrkev nakrájejte na malé kostičky.
  4. Pokud použijete konzervované houby propláchněte je na sítku vodou.
  5. V rendlíku rozehřejte olej, přisypte cibuli, přidejte kousky masa a maso opečte u obou stran.
  6. Přidejte česnek, mrkev, podlijte vývarem a duste 40 minut.
  7. K masu přidejte rajčata, lístky rozmarýnu, houby, víno a duste, až je maso měkké.
  8. Nejlepší příloha je rýže.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Telecí plec s mrkví a houbami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat