Prostreno.cz

Moravský vrabec se špenátem

Moravský vrabec se špenátem nebo se zelím je česká klasika, kterou musí umět každá hospodyňka. Ideálně se hodí jako slavnostnější nedělní oběd, pro tatínka se sklenkou vychlazeného piva.

  • 55min

    15min příprava

    40min vaření

  • 464 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy5g
tuky8g

Ingredience na

  • 500 g vepřového masa - raději prorostlejšího
  • 2 ks cibule
  • 2 lžičky kmínu
  • 3 lžičky soli
  • 1 lžička pepře
  • 2 lžíce oleje
  • 3 dcl vody
  • Na přílohu
  • 500 g špenátového protlaku
  • 1 ks cibule
  • 2 lžíce mouky
  • 100 ml smetany
  • 2 stroužky česneku
  • sůl

Postup přípravy

  1. Maso omyjte, odblaňte a nakrájejte na kostičky. Cibuli nakrájejte na kostičky, na oleji orestujte do zlatova a přidejte maso. Osmahněte jej po všech stranách, aby se zatáhlo. Přidejte sůl, pepř, kmín. Podlijte cca 2 dcl vody a dejte péct v zakrytém pekáči na 40 minut při 170 °C. V průběhu pečení promíchávejte.
  2. Moravský vrabec se špenátem je nejčastěji podáván s bramborovým knedlíkem nebo bramborem.

TIP:

Pokud nemáte radi špenát, lze ho nahradit zelím. Stejně tak místo houskových knedlíků, budou chutnat i bramborové nebo chlupaté knedlíky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Moravský vrabec se špenátem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat