Prostreno.cz

Telecí játra se šalotkou a omáčkou z červeného vína

Telecí játra jsou delikátní surovina, omáčka ze šalotek a vína se k nim skvěle hodí.

Ohodnotit
(5 hlasů)
sun
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 732 kJ / 174 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy18g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky telecích jater
  • 4 špetky mletého pepře
  • 0.5 lžičky soli
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na omáčku
  • 1 lžíce oleje
  • 2 lžíce másla
  • 4 ks oloupané šalotky - drobně nakrájené
  • 250 ml červeného vína
  • 180 ml masového vývaru
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V rendlíku na lžíci oleje a 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Šalotku zalijte vínem a vařte, až se víno zredukuje o třetinu.
  3. Pak přidejte vývar, jíšku a vařte 10 minut, podle chuti osolte.
  4. Plátky jater opepřete a obalte je v mouce.
  5. V pánvi s rozehřátým olejem a lžíci másla játra opečte z obou stran doměkka. Hotová játra osolte.
  6. Vhodná příloha jsou špecle.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    50,50g
  • Sacharidy:

    213,80g
    • Cukry:

      14,80g
  • Tuky:

    409,30g
  • Vláknina:

    31,00g

Aktivita pro spálení: 174 kcal

21

minut jízdy na kole

16

minut běhu

51

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočka na kyselo

(3 hlasů)

Čočková polévka

(1 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Telecí játra se šalotkou a omáčkou z červeného vína

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat