Prostreno.cz

Telecí játra se šalotkou a omáčkou z červeného vína

Telecí játra jsou delikátní surovina, omáčka ze šalotek a vína se k nim skvěle hodí.

05.08.2020 sun
1h a 5min

20min příprava

45min vaření

730 kJ / 174 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. V rendlíku na lžíci oleje a 2 lžících másla nechte zesklovatět nakrájenou šalotku.
  2. Šalotku zalijte vínem a vařte, až se víno zredukuje o třetinu.
  3. Pak přidejte vývar, jíšku a vařte 10 minut, podle chuti osolte.
  4. Plátky jater opepřete a obalte je v mouce.
  5. V pánvi s rozehřátým olejem a lžíci másla játra opečte z obou stran doměkka. Hotová játra osolte.
  6. Vhodná příloha jsou špecle.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    119,61 g
  • Sacharidy:

    327,98 g
    • Cukry:

      42,86 g
  • Tuky:

    135,73 g
  • Vláknina:

    27,50 g

Aktivita pro spálení:

798 kcal
99

minut jízdy na kole

76

minut běhu

238

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Potraviny v receptu

Telecí pečeně

150 kcal / 100g
B20 g
S0 g
T3 g

červené víno

85 kcal / 100g
B0,2 g
S2 g
T0 g

vývar

10 kcal / 100g
B1,5 g
S7,5 g
T0,8 g

šalotka

72 kcal / 100g
B2 g
S16 g
T0,1 g
Více informaci na befity
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Telecí játra se šalotkou a omáčkou z červeného vína

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba