Prostreno.cz

Jablečný dezert s ovesnými vločkami

Lahodný dezert z ovesných vloček, jablek, kokosu a mandlového mléka.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 934 kJ / 223 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy27g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 hrnky ovesných vloček
  • 0.45 hrnku strouhaného kokosu
  • 2 ks jablek - nakrájená na kostičky
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 2 ks vajec - rozšlehaná
  • 1 l mandlového mléka
  • 4 lžíce rozpuštěného másla
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička dřeně vanilkového lusku
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na přeliv
  • 1 ks citronová polevy - volitelné
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Formu, nebo menší vyšší plech na pečení vymažte tukem a vysypte moukou.
  3. Ve velké misce smíchejte suché přísady a nakrájená jablka.
  4. V jiné misce smíchejte mandlové mléko, rozšlehaná vejce, rozpuštěné máslo, citronovou šťávu a vanilkovou dřeň.
  5. Pak obě směsi spolu důkladně promíchejte.
  6. Směs rovnoměrně rozprostřete do vymazané formy, nebo na plech.
  7. Pečte v předehřáté troubě 50-60 minut.
  8. Po nakrájení můžete přelít oblíbenou polevou.

TIP:

Pokud nebude stačit mandlové mléko a těsto bude tuhé, přidejte klasické mléko.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Jablečný dezert s ovesnými vločkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat