Prostreno.cz

Králík na žampiónech

Králičí maso je velice jemné, chutné, dietní a nabízí pestrou škálu úprav. Vyzkoušejte králíka se žampióny.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 465 kJ / 111 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy6g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks králíka - naporcovaného
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 100 g anglické slaniny - nakrájené na kostičky
  • 2 ks šalotky
  • 2 stroužky česneku
  • 250 g žampiónů
  • 200 ml bílého vína
  • 200 ml teplého kuřecího vývaru
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 3 snítky čerstvého tymiánu

Postup přípravy

  1. V pekáčku rozehřejte olej, přidejte slaninu, na tenké plátky nakrájenou šalotku, naporcovaného, osolené a opepřené porce králíka a maso ze všech stran krátce opečte.
  2. V kuřecím vývaru rozmíchejte hořčici a vývar přilijte k masu.
  3. Přidejte oloupaný, překrojený česnek, nakrájené žampióny, tymián a víno.
  4. Přikryjte a vložte do trouby předehřáté na 190 °C. Pečte doměkka.
  5. Podávejte s oblíbenou zeleninou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Králík na žampiónech

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat