Nudlový salát se sýrem tofu
Sytý salát ve vietnamském stylu. Rýžové nudle, křupavý salát, čerstvé bylinky a sýr tofu.
-
1h a 15min
30min příprava
45min vaření
-
358 kJ / 85 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy13g
tuky3g
Ingredience na
- K podávání
- 300 g
pevného sýra tofu
- 2 lžíce
rostlinného oleje
- 1 lžíce
sojové omáčky
- 1 lžíce
kukuřičné mouky
- Na salát
- 300 g
rýžových nudlí
- 1 ks
okurky
- 2 ks
karotky
- 0.5 ks
ledového salátu
- 1 snítka
čerstvého koriandru
- 1 ks
dlouhé, červené chilli papričky
- Na zálivku
- 2 lžíce
rybí omáčky
- 140 ml
vody
- 3 lžíce
limetkové šťávy
- 4 lžíce
rýžového vinného octa
- 1.5 lžíce
pískového cukru
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Plech vyložte pečícím papírem.
- Tofu nakrájejte na kostičky, sýr nasypte do misky, přidejte olej, sojovou omáčkou, kukuřičnou mouku a promíchejte, dokud nebude tofu zcela směsí obaleno.
- Tofu nasypte na připravený plech a pečte 30 minut, tofu v polovině pečení otočte.
- Nudle připravte podle návodu na obalu. Měkké nudle slijte a nasypte je do studené vody, aby se neslepily. Před přípravou nudle sceďte a nechte je okapat.
- Omytou okurku a očištěnou karotku nakrájejte na nudličky.
- Všechny ingredience na zálivku prošlehejte metličkou v misce. Můžete také dát všechny ingredience do skleničky s víčkem, sklenici uzavřít a důkladně protřepat.
- Scezené nudle nasypte do velké misky.
- Přidejte nakrájenou karotku a okurku, na tenké plátky nakrájenou chilli papričku, lístky koriandru a natrhané listy salátu.
- Salát pokapejte zálivkou a promíchejte.
TIP:
Salát můžete před podáváním pokapat arašídovým olejem.