Prostreno.cz

Bábovka s jablky

Bábovka je ve výběru ovoce univerzální, můžete do ní použít jablka, hrušky, nebo švestky.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 1298 kJ / 310 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy26g
tuky17g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 50 g velkých rozinek
  • 100 ml rumu nebo brandy
  • 225 g změklého másla
  • 180 g moučkového cukru
  • 4 ks vajec
  • 4 lžíce plnotučného mléka
  • 300 g hladké mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička kypřícího prášku do pečiva
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 špetka soli
  • 150 g vlašských, nebo lískových ořechů
  • 2 ks jablek - oloupaná, nakrájená na kostičky
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Rozinky propláchněte ve vodě, nasypte je do rendlíku a zalijte je rumem nebo brandy, zahřejte těsně pod bod varu, odstavte z ohně a nechte je vychladnout. Pak rozinky sceďte a nasekejte.
  2. Troubu předehřejte na 160 °C.
  3. Nepřilnavou formu na bábovku (o průměru 25 cm) vymažte máslem.
  4. Ořechy rozmixujte v robotu.
  5. Máslo s cukrem vyšlehejte do světlého, nadýchaného krému.
  6. Do krému vmíchejte vejce, mléko, mouku prosetou s kypřícím práškem, skořicí, jedlou sodou a solí.
  7. Vmíchejte scezené, nasekané rozinky, ořechy a nakrájená jablka.
  8. Těsto nalijte do připravené formy a pečte v předehřáté troubě 50-60 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bábovka s jablky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat