Prostreno.cz

Pórkový krém s koriandrem

Je to bramborová, nebo pórková polévka? Základ tvoří brambory, jemnost polévce dodá pórek a krásně voní koriandrem.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 45min

    15min příprava

    30min vaření

  • 166 kJ / 39 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks většího pórku - bílá a kousek zelené části
  • 2 ks menších brambor
  • 3 špetky soli
  • 1.7 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého zeleninového vývaru
  • 250 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 6 špetek barevného mletého pepře
  • 4 snítky čerstvého koriandru

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte olej a máslo, přidejte očištěný, na plátky nakrájený pórek a nechte ho jemně zesklovatět.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na kostičky a přisypte je k pórku.
  3. Zeleninu zalijte vodou, přisypte sypký bio vývar, přidejte 3-4 lístky koriandru a vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  4. Polévku rozmixujte ponorným mixérem, přilijte smetanu, podle chuti osolte a vařte 5 minut.
  5. Polévku podávejte hustě posypanou nakrájeným koriandrem a mletým pepřem.

TIP:

Ne každý má rád koriandr. Místo koriandru použijte zelenou petrželku, případně jinou bylinku.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pórkový krém s koriandrem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat