Prostreno.cz

Čočková polévka s krutony

Červená čočka je stejně dobrá jako ta zelená, když do ní přidáte chlebové krutony, můžete ji podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 511 kJ / 122 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy16g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 4 plátky chleba
  • 4 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžíce čerstvého rozmarýnu - nakrájeného
  • K přípravě
  • 2 lžíce oleje
  • 1 ks cibule
  • 100 g libové anglické slaniny
  • 2 l vody
  • 200 g červené čočky
  • 1 lžíce bio sypkého vývaru
  • 2 špetky soli

Postup přípravy

  1. V hrnci na oleji krátce orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu.
  2. Do hrnce přisypte čočku, zalijte ji vodou, přisypte bio sypký vývar a vařte, až je čočka měkká. Klidně ji můžete nechat rozvařit, polévka se tím zahustí. Polévku podle chuti osolte.
  3. Chléb nakrájejte na kostičky a v misce ho smíchejte s olejem a rozmarýnem.
  4. Chleba opečte v pánvi, nebo v troubě na plechu.
  5. Polévku podávejte s krutony.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čočková polévka s krutony

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat