Prostreno.cz

Houby s česnekovým máslem

Jednoduchá houbová příloha k masu. K přípravě můžete použít čerstvé hříbky, ale klidně i žampióny.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 35min

    15min příprava

    20min vaření

  • 597 kJ / 142 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g čerstvých, očištěných hříbků - nebo žampiónů
  • 3 stroužky česneku - prolisovaného
  • 0.5 hrnku čerstvě nasekané petrželky
  • 120 g másla
  • 1 lžíce oleje
  • 3 špetky soli
  • 2 špetky hrubě mletého pepře
  • 5 lžic bílého vína - podle potřeby
  • 1 lžíce chilli omáčky - volitelné

Postup přípravy

  1. Pokud máte malé hříbky nechte je vcelku,stejně tak žampióny. Větší můžete překrojit .
  2. Na pánvi zahřejte máslo a olej, vmíchejte prolisovaný česnek a minutu míchejte.
  3. Přidejte houby a orestujte je ze všech stran.
  4. Houby osolte, opepřete, přikryjte a duste je na mírném ohni 10 minut. Podle velikosti hub možná o několik minut déle.
  5. Pokud je třeba, přidejte k houbám 5 lžic bílého vína.
  6. Podávejte posypané nakrájenou petrželkou. Houby můžete pokapat chilli omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Houby s česnekovým máslem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat