Houby s česnekovým máslem
Jednoduchá houbová příloha k masu. K přípravě můžete použít čerstvé hříbky, ale klidně i žampióny.
-
35min
15min příprava
20min vaření
-
597 kJ / 142 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny3g
sacharidy4g
tuky12g
Ingredience na
- K přípravě
- 600 g
čerstvých, očištěných hříbků
- nebo žampiónů
- 3 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 0.5 hrnku
čerstvě nasekané petrželky
- 120 g
másla
- 1 lžíce
oleje
- 3 špetky
soli
- 2 špetky
hrubě mletého pepře
- 5 lžic
bílého vína
- podle potřeby
- 1 lžíce
chilli omáčky
- volitelné
Postup přípravy
- Pokud máte malé hříbky nechte je vcelku,stejně tak žampióny. Větší můžete překrojit .
- Na pánvi zahřejte máslo a olej, vmíchejte prolisovaný česnek a minutu míchejte.
- Přidejte houby a orestujte je ze všech stran.
- Houby osolte, opepřete, přikryjte a duste je na mírném ohni 10 minut. Podle velikosti hub možná o několik minut déle.
- Pokud je třeba, přidejte k houbám 5 lžic bílého vína.
- Podávejte posypané nakrájenou petrželkou. Houby můžete pokapat chilli omáčkou.