Prostreno.cz

Hovězí plátky v pivní omáčce

Stejně jako všem dušeným masům i tomuto vysloveně prospěje, když ho necháte den uležet.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 676 kJ / 161 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky hovězího masa - falešná svíčková, zadní, nebo loupaná plec
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 250 ml světlého piva
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 1 lžíce tmavé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na posypání
  • 0.5 hrnku pažitky - nakrájené

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte, opepřete a obalte je v hladké mouce.
  2. Maso opečte z obou stran ve větším rendlíku na oleji.
  3. Smíchejte vývar, pivo, worcestrovou omáčku a směs přilijte k masu. Maso duste doměkka.
  4. Masovou omáčku zahustěte instantní jíškou. Hotové maso posypte nakrájenou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Hovězí plátky v pivní omáčce

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat