Prostreno.cz

Chalupářské kuře

Jednoduchý recept na přípravu kuřete. Vše připravíte v jednom rendlíku. Hlavní složkou je kuře, zelenina a víno.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 652 kJ / 155 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy15g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks kuřete - naporcované
  • 5 lžic oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 ks mrkve
  • 200 g žampionů - nebo lesních hub
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné houby, očištěnou mrkev a celer nakrájejte na plátky. Slaninu nakrájejte na kostky, oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  2. Naporcované kuře osolte, opepřete a kousky masa obalte v hladké mouce.
  3. Ve větším rendlíku, nebo kastrolu opečte na rozehřátém oleji kuřecí kousky spolu s anglickou slaninou. Přidejte česnek, celer, mrkev, houby a hrášek.
  4. Vše zalijte vínem, vývarem a duste, až je maso měkké.
  5. Před podáváním ozdobte petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chalupářské kuře

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat