Prostreno.cz

Chalupářské kuře

Jednoduchý recept na přípravu kuřete. Vše připravíte v jednom rendlíku. Hlavní složkou je kuře, zelenina a víno.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 1h a 40min

    25min příprava

    1h a 15min vaření

  • 678 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy16g
tuky7g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks kuřete - naporcované
  • 5 lžic oleje
  • 100 g anglické slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 200 g mraženého hrášku
  • 2 ks mrkve
  • 200 g žampionů - nebo lesních hub
  • 200 ml kuřecího vývaru
  • 300 ml suchého bílého vína
  • 1 lžička soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • Na obalení
  • 1 hrnek hladké mouky
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné houby, očištěnou mrkev a celer nakrájejte na plátky. Slaninu nakrájejte na kostky, oloupaný česnek nakrájejte na plátky.
  2. Naporcované kuře osolte, opepřete a kousky masa obalte v hladké mouce.
  3. Ve větším rendlíku, nebo kastrolu opečte na rozehřátém oleji kuřecí kousky spolu s anglickou slaninou. Přidejte česnek, celer, mrkev, houby a hrášek.
  4. Vše zalijte vínem, vývarem a duste, až je maso měkké.
  5. Před podáváním ozdobte petrželkou.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    111,33g
  • Sacharidy:

    227,18g
    • Cukry:

      21,34g
  • Tuky:

    145,60g
  • Vláknina:

    43,82g

Aktivita pro spálení: 162 kcal

20

minut jízdy na kole

15

minut běhu

48

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Chalupářské kuře

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat