Prostreno.cz

Mexická cibulová polévka

Pikantní mexická cibulová polévka se strouhaným sýrem a tousty.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 347 kJ / 83 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy4g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks větší bagety - nakrájené na plátky
  • 80 g tvrdého strouhaného sýra
  • 1.5 lžíce změklého másla
  • K přípravě
  • 400 g cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks chilli papričky
  • 200 g libové anglické slaniny
  • 2 l vody
  • 1 lžíce bio sypkého masového vývaru - nebo vývar v kostce
  • 2 špetky soli
  • Na posypání
  • 200 g tvrdého strouhaného sýra

Postup přípravy

  1. Oloupanou cibuli nakrájejte na plátky, slaninu nakrájejte na kostičky.
  2. Slaninu nasypte do hrnce na rozehřátý olej, přidejte nakrájenou cibuli a vše na mírném ohni duste, až cibule zesklovatí.
  3. K cibuli přisypte na proužky nakrájenou papriku a velmi jemně nakrájenou chilli papričku.
  4. Vše zalijte vodou, přidejte sypký vývar (nebo kostku) a vařte 15 minut. Podle chuti polévku osolte.
  5. Plátky bagety potřete máslem a posypte strouhaným sýrem.
  6. Uložte je na plech vyložený pečící folií a zapečte v troubě dozlatova.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Mexická cibulová polévka

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat