Prostreno.cz

Treska s pikantní omáčkou

Jemnou bílou rybu skvěle doplňuje sladce pikantní omáčka.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 60min

    15min příprava

    45min vaření

  • 724 kJ / 173 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy11g
tuky10g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g filet tresky
  • 0.5 hrnku hladké mouky
  • 3 lžíce oleje
  • 4 lžíce másla
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 snítky estragonu, nebo koriandru
  • Na omáčku
  • 1 ks malé šalotky
  • 1.5 lžičky žluté kari pasty
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 350 ml smetany na vaření
  • 0.5 lžíce cukru

Postup přípravy

  1. V pánvi na lžíci oleje a 2 lžících másla nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  2. Přidejte kari pastu a promíchejte.
  3. Zalijte smetanou ve které rozmíchejte kukuřičný škrob, přidejte cukr a dobře promíchejte. Vařte na mírném ohni 15 minut.
  4. Rybí filety osolte, obalte je v hladké mouce a opečte je na zbývajícím oleji s máslem. Během opékání posypte ryby bylinkami.
  5. Ryby podávejte s omáčkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Treska s pikantní omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat