Kuřecí karbanátky z trouby
Kuřecí karbanátky pečené v troubě jsou lehčí alternativou karbanátků smažených v pánvi na oleji.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
707 kJ / 169 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky8g
Ingredience na
- K přípravě
- 650 g
mletého kuřecího masa
- 3 plátky
toustového chleba
- 100 ml
mléka
- 2 ks
vajec
- rozšlehaná
- 0.5 lžičky
mleté kurkumy
- 0.5 hrnku
petrželky
- nasekané
- 1 ks
lahůdkové cibulky
- nakrájená
- 4 špetky
soli
- 2 špetky
mletého černého pepře
- Na potření
- 4 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Toustový chléb zalijte mlékem.
- Maso si nechte nahrubo umlít u dobrého řezníka, pokud nemáte tu možnost, umelte si maso nahrubo doma v robotu.
- Maso dejte do misky, přidejte vymačkaný chléb, rozšlehaná vejce, mletou kurkumu, nasekanou petrželku a nakrájenou cibulku.
- Směs osolte, opepřete a dobře promíchejte.
- Ze směsi tvarujte nízké karbanátky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
- Karbanátky potřete olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45-50 minut.
- Karbanátky můžete podávat se zakysanou smetanou, ochucenou například pažitkou.