Prostreno.cz

Kuřecí karbanátky z trouby

Kuřecí karbanátky pečené v troubě jsou lehčí alternativou karbanátků smažených v pánvi na oleji.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 707 kJ / 169 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny9g
sacharidy7g
tuky8g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 650 g mletého kuřecího masa
  • 3 plátky toustového chleba
  • 100 ml mléka
  • 2 ks vajec - rozšlehaná
  • 0.5 lžičky mleté kurkumy
  • 0.5 hrnku petrželky - nasekané
  • 1 ks lahůdkové cibulky - nakrájená
  • 4 špetky soli
  • 2 špetky mletého černého pepře
  • Na potření
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Toustový chléb zalijte mlékem.
  2. Maso si nechte nahrubo umlít u dobrého řezníka, pokud nemáte tu možnost, umelte si maso nahrubo doma v robotu.
  3. Maso dejte do misky, přidejte vymačkaný chléb, rozšlehaná vejce, mletou kurkumu, nasekanou petrželku a nakrájenou cibulku.
  4. Směs osolte, opepřete a dobře promíchejte.
  5. Ze směsi tvarujte nízké karbanátky, které pokládejte na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Karbanátky potřete olejem, přikryjte alobalem a pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45-50 minut.
  7. Karbanátky můžete podávat se zakysanou smetanou, ochucenou například pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kuřecí karbanátky z trouby

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat