Prostreno.cz

Bylinkové vepřové kotlety

Voňavé pečené kotlety s bylinkami chutnají nejlépe s bramborovou kaší. Nebojte se přidat malinový přeliv, kotletám dodá luxusní chuť.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 822 kJ / 196 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky16g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks vepřové kotlety bez kosti
  • 250 ml masového vývaru
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce oleje
  • Na potření
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • 0.5 lžičky sušené šalvěje
  • 0.5 lžíce sušeného libečku
  • 4 lžíce oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 2 špetky drceného černého pepře
  • Na přeliv
  • 200 ml 100% pomerančové šťávy
  • 2 lžíce malinového džemu
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 0.5 lžíce kukuřičného škrobu

Postup přípravy

  1. V malé misce smíchejte tymián, šalvěj, libeček, sůl, pepř a 4 lžíce oleje. Směsí potřete kotlety.
  2. Troubu předehřejte na 200 °C.
  3. V pekáčku na 2 lžících oleje a 2 lžících másla kotlety z obou stran opečte.
  4. Maso podlijte vývarem, přikryjte, dejte do předehřáté trouby a maso pečte doměkka.
  5. V malém rendlíku zahřejte pomerančovou šťávu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob.
  6. Přidejte malinový džem a vinný ocet. Vařte 10 minut.
  7. Kotlety podávejte s malinovým přelivem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Bylinkové vepřové kotlety

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat