Bylinkové vepřové kotlety
Voňavé pečené kotlety s bylinkami chutnají nejlépe s bramborovou kaší. Nebojte se přidat malinový přeliv, kotletám dodá luxusní chuť.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
822 kJ / 196 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny7g
sacharidy6g
tuky16g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 ks
vepřové kotlety bez kosti
- 250 ml
masového vývaru
- 2 lžíce
másla
- 2 lžíce
oleje
- Na potření
- 1 lžička
sušeného tymiánu
- 0.5 lžičky
sušené šalvěje
- 0.5 lžíce
sušeného libečku
- 4 lžíce
oleje
- 0.5 lžičky
soli
- 2 špetky
drceného černého pepře
- Na přeliv
- 200 ml
100% pomerančové šťávy
- 2 lžíce
malinového džemu
- 2 lžíce
červeného vinného octa
- 0.5 lžíce
kukuřičného škrobu
Postup přípravy
- V malé misce smíchejte tymián, šalvěj, libeček, sůl, pepř a 4 lžíce oleje. Směsí potřete kotlety.
- Troubu předehřejte na 200 °C.
- V pekáčku na 2 lžících oleje a 2 lžících másla kotlety z obou stran opečte.
- Maso podlijte vývarem, přikryjte, dejte do předehřáté trouby a maso pečte doměkka.
- V malém rendlíku zahřejte pomerančovou šťávu ve které rozmíchejte kukuřičný škrob.
- Přidejte malinový džem a vinný ocet. Vařte 10 minut.
- Kotlety podávejte s malinovým přelivem.