Prostreno.cz

Celerový salát s gorgonzolou

Křupavý, osvěžující celerový salát s gorgonzolou je lehký a lahodný vhodný jako předkrm, nebo příloha. S celerem a gorgonzolou nemůžete nic pokazit.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 1776 kJ / 424 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy4g
tuky39g

Ingredience na

  • Na ozdobu
  • 2 snítky zelené petrželky
  • Na posypání
  • 150 g sýra Gorgonzola - nebo více podle vaší chuti
  • Na salát
  • 4 stonky řapíkatého celeru
  • Na zálivku
  • 2 lžíce lžíce citronové šťávy
  • 5 lžic olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Dva očištěné stonky celeru nakrájejte na tenké nudličky, 2 stonky nakrájejte našikmo na kousky. Celer nasypte na servírovací talíř.
  2. Ingredience na zálivku prošlehejte v misce, celer pokapejte a zlehka promíchejte.
  3. Nakonec posypte celer rozdrobeným sýrem a ozdobte petrželkou. Hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Celerový salát s gorgonzolou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat