Prostreno.cz

Salát s opečenou bagetou

Plátky cukety, rajčata a opečená bageta. Pár ingrediencí a připravíte skvělý, jednoduchý salát.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 35min

    20min příprava

    15min vaření

  • 715 kJ / 171 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy9g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks menších cuket - zelená a žlutá
  • 3 špetky soli
  • 1 ks francouzské bagety
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 ks ančoviček - volitelné
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 špetky mletého pepře
  • 4 ks sušených rajčat v oleji

Postup přípravy

  1. Bagetu nakrájejte na plátky, nasypte ji v jedné vrstvě na pech vyložený pečícím papírem, pokapejte olejem a opečte ji v troubě do křupava (plátky bagety můžete ještě překrojit na poloviny).
  2. Omyté cukety nakrájejte podélně na velmi tenké plátky.
  3. Plátky cukety dejte do misky, přidejte okapaná, nakrájená rajčata, osolte a opepřete podle chuti a přisypte opečenou bagetu.
  4. Vše zakápněte citronovou šťávou a 2 lžícemi oleje.
  5. Pokud máte rádi ančovičky, nakrájejte je a přidejte k zelenině.
  6. Promíchejte a hned podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Salát s opečenou bagetou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat