Podzimní zeleninová polévka
Vydatná zeleninová polévka je jako stvořená pro chladnější období roku, můžete ji klidně podávat jako hlavní chod.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
105 kJ / 25 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky1g
Ingredience na
- K přípravě
- 1 lžíce
oleje
- 1 lžíce
másla
- 2 l
vody
- 2 ks
karotky
- 1 ks
cibule
- 2 špetky
kari koření
- 2 ks
brambor
- 2 ks
oloupaných rajčat
- 150 g
bílého zelí
- 1 stonek
řapíkatého celeru
- 1 lžíce
sypkého bio kuřecího vývaru
- 2 stroužky
česneku
- 2 špetky
soli
- Na ozdobu
- 4 snítky
zelené petrželky
- Na posypání
- 6 špetek
mleté papriky
- volitelné
Postup přípravy
- Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší kousky.
- V hrnci na rozehřátém oleji s máslem orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli.
- K cibuli přisypte zeleninu, zeleninu posypte 2 špetkami kari a minutku míchejte.
- Zeleninu zalijte vodou, přidejte sypký vývar a vařte, až je zelenina měkká.
- Před koncem vaření nasypte do polévky česnek nakrájený na plátky a podle potřeby osolte.
- Polévku podávejte ozdobenou petrželkou.
- Podle chuti můžete polévku posypat špetkou mleté papriky.