Prostreno.cz

Podzimní zeleninová polévka

Vydatná zeleninová polévka je jako stvořená pro chladnější období roku, můžete ji klidně podávat jako hlavní chod.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 104 kJ / 25 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy4g
tuky1g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce másla
  • 2 l vody
  • 2 ks karotky
  • 1 ks cibule
  • 2 špetky kari koření
  • 2 ks brambor
  • 2 ks oloupaných rajčat
  • 150 g bílého zelí
  • 1 stonek řapíkatého celeru
  • 1 lžíce sypkého bio kuřecího vývaru
  • 2 stroužky česneku
  • 2 špetky soli
  • Na ozdobu
  • 4 snítky zelené petrželky
  • Na posypání
  • 6 špetek mleté papriky - volitelné

Postup přípravy

  1. Očištěnou zeleninu nakrájejte na menší kousky.
  2. V hrnci na rozehřátém oleji s máslem orestujte oloupanou, nakrájenou cibuli.
  3. K cibuli přisypte zeleninu, zeleninu posypte 2 špetkami kari a minutku míchejte.
  4. Zeleninu zalijte vodou, přidejte sypký vývar a vařte, až je zelenina měkká.
  5. Před koncem vaření nasypte do polévky česnek nakrájený na plátky a podle potřeby osolte.
  6. Polévku podávejte ozdobenou petrželkou.
  7. Podle chuti můžete polévku posypat špetkou mleté papriky.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    32,90g
  • Sacharidy:

    153,00g
    • Cukry:

      22,33g
  • Tuky:

    197,02g
  • Vláknina:

    46,00g

Aktivita pro spálení: 25 kcal

3

minut jízdy na kole

2

minut běhu

7

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Podzimní zeleninová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat