Prostreno.cz

Pikantní růžičková kapusta

Růžičková kapusta pečená v troubě je pikantní přílohou k pečenému i dušenému masu.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 45min

    20min příprava

    25min vaření

  • 336 kJ / 80 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g růžičkové kapusty
  • 1 l vody
  • 0.5 lžičky soli
  • 100 ml oleje
  • 2 lžičky chilli omáčky
  • 100 ml bio sojové omáčky
  • 3 lžíce kečupu
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 4 lžíce drcených arašídů
  • Na posypání
  • 1 ks lahůdková zelená cibule

Postup přípravy

  1. Očištěnou růžičkovou kapustu nasypte do vařící osolené vody a vařte 5 minut. Pak růžičkovou kapustu sceďte a nechte vychladnout.
  2. Vychladlou kapustu překrojte na poloviny a nasypte ji na plech vyložený pečícím papírem, kapustu pokapejte 4 lžícemi oleje a dejte na 15-20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
  3. Olej, kečup, chilli omáčku, rýžový ocet a sójovou omáčku důkladně promíchejte a směsí pokapejte upečenou růžičkovou kapustu.
  4. Kapustu můžete posypat na tenké plátky nakrájenou cibulkou a drcenými arašídy.

TIP:

Před pečením můžete přidat k růžičkové kapustě papriky kozí rohy, některé jsou jen málo pálivé.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Pikantní růžičková kapusta

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat