Prostreno.cz

Srnčí maso na červeném víně

Francouzská úprava zvěřiny v červeném víně. Často se přidávají i žampiony – chcete-li, přihoďte na posledních dvacet minut dušení zhruba 250 g očištěných hub.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 50min

    20min příprava

    1h a 30min vaření

  • 562 kJ / 134 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy17g
tuky4g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g srnčího masa na dušení - například z plece
  • 3 ks menší, oloupané šalotky
  • 300 ml červeného vína
  • 150 ml portského vína
  • 2 stroužky česneku
  • 1 hrnek hladké mouky
  • 4 lžíce oleje
  • 4 lžíce rajčatového pyré
  • 250 ml hovězího vývaru
  • 2 ks bobkového listu
  • 0.5 lžičky soli
  • 250 ml žampiónů
  • Na posypání
  • 4 snítky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Očištěné maso nakrájejte na kostky.
  2. Kostky masa nasypte do misky, zalijte je červeným vínem, přidejte celé stroužky česneku, šalotky, přikryjte a nechte v chladničce přes noc marinovat.
  3. Druhý den nálev slijte a dejte ho stranou.
  4. Maso osušte, nasypte do misky s moukou a maso obalte.
  5. V silnostěnném kastrolu rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte.
  6. Maso zalijte vínem ve kterém se maso marinovalo ( i se šalotkou a česnekem), přidejte portské víno, bobkový list, rajčatové pyré a vývar.
  7. Maso osolte, promíchejte a přikryté duste v troubě předehřáté na 180 °C doměkka.
  8. Ke konci dušení přisypte k masu očištěné žampióny.
  9. Hotové maso posypte nakrájenou petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Srnčí maso na červeném víně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat