Prostreno.cz

Hovězí maso s mrkví a tymiánem

V troubě dušené hovězí maso s mrkví. Je plné chuti a vůně. Takové tradiční a plnohodnotné, jaké uměly vařit naše babičky a které vás spolehlivě zasytí.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 2h a 20min

    20min příprava

    2h a 0min vaření

  • 682 kJ / 163 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g hovězího masa - krk, nebo kližka
  • 5 lžic oleje
  • 3 ks menší cibule
  • 3 ks mrkve
  • 3 větvičky čerstvého rozmarýnu
  • 1 lžička bylinkové soli
  • 2 lžíce worcestrové omáčky
  • 2 stroužky česneku - nasekaného
  • 300 ml hovězího vývaru

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na plátky, nebo větší kousky a orestujte ho v pekáčku na oleji.
  2. Maso posypte bylinkovou solí, pokapejte ho worcestrovou omáčkou, k masu přidejte oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli, rozmarýn, česnek a vývar.
  3. Maso přikryjte a duste v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 60 minut.
  4. K masu přidejte očištěnou, na větší kousky nakrájenou mrkev a dále duste v troubě, až je maso měkké.
  5. Maso chutná nejlépe s bramborovou kaší.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hovězí maso s mrkví a tymiánem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat