Švestkové knedlíky
Švestkové knedlíky jsou klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toustový chléb. Knedlíky obalte ve skořicové strouhance.
-
3h a 0min
2h a 40min příprava
20min vaření
-
1215 kJ / 290 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny6g
sacharidy54g
tuky7g
Ingredience na
- K podávání
- 120 g
rozpuštěného másla
- K přípravě
- 12 ks
švestek
- nebo podle potřeby
- 1 ks
rozšlehané vejce
- 1 ks
žloutku
- 270 g
měkkého tvarohu
- 130 g
toustového chleba bez kůrek
- 20 g
hladké mouky
- 30 g
másla
- 25 g
cukru krupice
- Na obalení
- 1 lžíce
mleté skořice
- 1 hrnek
jemné strouhanky
- 2 lžíce
cukru krupice
Postup přípravy
- Toustový chléb rozmixujte.
- Povolené máslo vyšlehejte s cukrem do pěny.
- Poté přidejte vejce, žloutek a prošlehejte.
- Přidejte tvaroh, mouku a nakonec rozmixovaný toastový chléb, nechte 2 hodiny odpočinout.
- Mezitím opláchněte švestky a vypeckujte je.
- Připravte si skořicovou strouhanku na obalení knedlíků: Strouhanku orestujte nasucho na pánvi dozlatova. Poté přidejte cukr, skořici a ještě chvíli pomalu restujte.
- Z odpočinutého těsta tvarujte placičky a zabalte do nich suché švestky. Vytvarujte knedlíky.
- Knedlíky vařte v osolené vodě 7–8 minut.
- Po vyndání z vody hned obalujte v připravené strouhance.
- Před podáváním pokapejte knedlíky rozpuštěným máslem.