Prostreno.cz

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky jsou klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toustový chléb. Knedlíky obalte ve skořicové strouhance.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 3h a 0min

    2h a 40min příprava

    20min vaření

  • 1215 kJ / 290 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy54g
tuky7g

Ingredience na

  • K podávání
  • 120 g rozpuštěného másla
  • K přípravě
  • 12 ks švestek - nebo podle potřeby
  • 1 ks rozšlehané vejce
  • 1 ks žloutku
  • 270 g měkkého tvarohu
  • 130 g toustového chleba bez kůrek
  • 20 g hladké mouky
  • 30 g másla
  • 25 g cukru krupice
  • Na obalení
  • 1 lžíce mleté skořice
  • 1 hrnek jemné strouhanky
  • 2 lžíce cukru krupice

Postup přípravy

  1. Toustový chléb rozmixujte.
  2. Povolené máslo vyšlehejte s cukrem do pěny.
  3. Poté přidejte vejce, žloutek a prošlehejte.
  4. Přidejte tvaroh, mouku a nakonec rozmixovaný toastový chléb, nechte 2 hodiny odpočinout.
  5. Mezitím opláchněte švestky a vypeckujte je.
  6. Připravte si skořicovou strouhanku na obalení knedlíků: Strouhanku orestujte nasucho na pánvi dozlatova. Poté přidejte cukr, skořici a ještě chvíli pomalu restujte.
  7. Z odpočinutého těsta tvarujte placičky a zabalte do nich suché švestky. Vytvarujte knedlíky.
  8. Knedlíky vařte v osolené vodě 7–8 minut.
  9. Po vyndání z vody hned obalujte v připravené strouhance.
  10. Před podáváním pokapejte knedlíky rozpuštěným máslem.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Švestkové knedlíky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat