Prostreno.cz

Švestkové knedlíky

Švestkové knedlíky jsou klasika. Tradičně se dělají z kynutého těsta. My jsme si pro vás připravili naprosto originální recepturu, v níž dominuje tvaroh a toustový chléb. Knedlíky obalte ve skořicové strouhance.

15.10.2020 Mikeš
3h a 0min

2h a 40min příprava

20min vaření

1113 kJ / 266 kcal

energetická hodnota na 100g

Snadné

náročnost



Postup přípravy

  1. Toustový chléb rozmixujte.
  2. Povolené máslo vyšlehejte s cukrem do pěny.
  3. Poté přidejte vejce, žloutek a prošlehejte.
  4. Přidejte tvaroh, mouku a nakonec rozmixovaný toastový chléb, nechte 2 hodiny odpočinout.
  5. Mezitím opláchněte švestky a vypeckujte je.
  6. Připravte si skořicovou strouhanku na obalení knedlíků: Strouhanku orestujte nasucho na pánvi dozlatova. Poté přidejte cukr, skořici a ještě chvíli pomalu restujte.
  7. Z odpočinutého těsta tvarujte placičky a zabalte do nich suché švestky. Vytvarujte knedlíky.
  8. Knedlíky vařte v osolené vodě 7–8 minut.
  9. Po vyndání z vody hned obalujte v připravené strouhance.
  10. Před podáváním pokapejte knedlíky rozpuštěným máslem.

Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    150,95 g
  • Sacharidy:

    1469,02 g
    • Cukry:

      767,90 g
  • Tuky:

    214,78 g
  • Vláknina:

    147,15 g

Aktivita pro spálení:

1988 kcal
248

minut jízdy na kole

189

minut běhu

593

minut uklízení





Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů

Avatar

Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Zavřít

Ohodnoťte recept:
Švestkové knedlíky

Prostreno.cz
Zavřít Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat
Zavřít

Uvařeno. Gratulujeme!

Pro vložení obsahu je potřeba