Prostreno.cz

Vepřové plátky s kari omáčkou

Vepřové maso s jemnou, krémovou, lehce pikantní omáčkou.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 20min

    20min příprava

    60min vaření

  • 668 kJ / 159 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy7g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 vepřového masa - kotleta bez kosti, nebo kýta
  • 30 ml hovězího vývaru
  • 1 ks cibule
  • 1 lžička žluté kari pasty
  • 4 lžíce oleje
  • 4 špetky soli
  • 200 ml smetany na vaření
  • 1 lžíce kukuřičného škrobu
  • 0.5 hrnku zelené petrželky - drobně nakrájené

Postup přípravy

  1. Plátky masa osolte.
  2. Oloupanou cibuli nakrájejte najemno a nechte ji na rozehřátém oleji lehce zesklovatět. Přidejte kari pastu a promíchejte.
  3. K cibuli přidejte maso, podlijte ho vývarem a přikryté duste doměkka.
  4. Ve smetaně rozmíchejte kukuřičný škrob a smetanu přilijte k masu. Vařte 5 minut, nebo až omáčka začne houstnout.
  5. Nakonec vmíchejte do omáčky zelenou petrželku.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové plátky s kari omáčkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat