Prostreno.cz

Podzimní salát s dýni a cizrnou

Dýně už dávno nejsou odsouzeny do role kompotu s ananasovou příchutí. Umíme z nich připravit báječné polévky, saláty, rizota…

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 960 kJ / 229 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy21g
tuky12g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 600 g dýně Hokaido
  • 400 g konzervované cizrny
  • 1 stroužek česneku
  • 14 lístků baby špenátu
  • 6 lžic extra panenského olivového oleje
  • 0.5 lžičky soli
  • 3 špetky mletého pepře
  • Na posypání
  • 80 g strouhaného sýra Tre Corti
  • 4 lžíce opražených, nasekaných vlašských ořechů

Postup přípravy

  1. Dýni očistěte a nakrájejte na kostičky.
  2. Dýni nasypte do zapékací mísy, pokapejte ji trochou olivového oleje, osolte, opepřete, promíchejte a dejte péct na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C občas promíchejte. Měkkou dýni nechte vychladnout.
  3. Na pánvi se 2 lžícemi oleje osmahněte nakrájený stroužek česneku, přidejte baby špenát, scezenou, propláchnutou a okapanou cizrnu, osolte, opepřete a duste přibližně 10 minut.
  4. V míse promíchejte kostičky upečené dýně s připravenou cizrnou a špenátem.
  5. Před podáváním posypte jemně nastrouhaným sýrem a praženými ořechy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Podzimní salát s dýni a cizrnou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat