Prostreno.cz

Květákové placičky

Květákové placičky patří mezi velice chutná bezmasá jídla. Květák je poměrně vděčnou surovinou, protože je velmi variabilní na smažení, zapékání do polévky a k přípravě mnoha dalších receptů.

Ohodnotit
(6 hlasů)
sun
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 1241 kJ / 296 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy16g
tuky20g

Ingredience na


Postup přípravy

  1. Květák rozdělte na malé růžičky a vařte v mírně osolené vodě do změknutí.
  2. Uvařený květák sceďte a nechte ho dobře okapat.
  3. Květák nasypte do misky a rozmačkejte ho šťouchadlem na brambory.
  4. Přidejte vejce, sůl, pepř, kmín, majoránku, česnek a strouhanku, přidejte ji tolik, aby směs byla kompaktní a daly se z ní tvarovat maličké placičky.
  5. Placičky smažte na oleji z obou stran dozlatova. Upečené nechte osušit na papírové utěrce.
  6. Podávejte s tatarskou omáčkou, kterou posypte nakrájenou pažitkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Květákové placičky

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat