Prostreno.cz

Marinovaný sýr Pecorino

Naložit sýr zvládne i ten, kdo zná kuchyň jen z doslechu. Úspěch u milovníků sýra je předem zaručený. Vzhledem k tomu, že se jedná o tvrdý sýr, je ho třeba marinovat minimálně 3 dny.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 1464 kJ / 349 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny11g
sacharidy3g
tuky32g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 lístků hlávkového, nebo římského salátu
  • K přípravě
  • 2 stroužky česneku - oloupaný, nakrájený na plátky
  • 2 větvičky tymiánu
  • 1 lžíce drcené chilli papričky
  • 1 ks sušeného rajčete v oleji - drobně nakrájené
  • 150 ml olivového oleje - nebo podle potřeby
  • 200 g sýra Pecorino

Postup přípravy

  1. Do vhodné sklenice nasypte lístky tymiánu, nakrájený česnek, přidejte drcenou chilli papričku, drobně nakrájené sušené rajče a olivový olej a měs promíchejte.
  2. Sýr nakrájejte na kostičky a nasypte je do připraveného oleje.
  3. Promíchejte, sklenici uzavřete a nechte v chladničce minimálně 3 dny marinovat.
  4. Kostky sýra podávejte na listech salátu.

TIP:

Pecorino je typický tvrdý italský sýr vyráběný z ovčího mléka. Dá se koupit v supermarketech, nebo prodejnách sýrů.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Marinovaný sýr Pecorino

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat