Crostini se sýrem a houbami
Crostini se připravují nejčastěji z bílého pečiva, zejména pak baget, nebo chleba ciabatta. Podávají se k nápojům, jako chuťovky, nebo jako předkrm.
-
60min
25min příprava
35min vaření
-
1312 kJ / 313 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny15g
sacharidy37g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 8 plátků
ciabatty, nebo bagety
- 2 stroužky
česneku
- prolisovaného
- 8 lžiček
oleje
- na pokapání pečiva
- 4 plátky
toustového, nebo jiného sýra
- 8 špetek
mletého pepře
- 250 g
směsi malých lesních hub
- 1 lžíce
másla
- 1 lžíce
oleje
- 0.5 ks
malé bílé cibule
- Na posypání
- 3 kapky
zelené petrželky
Postup přípravy
- V rendlíku rozehřejte máslo, olej, přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
- Přidejte nakrájené houby a duste, až se z hub zcela odpaří voda.
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Plátky sýra překrojte na poloviny.
- Plátky pečiva potřete česnekem a uložte je na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečivo pokapejte olejem.
- Na plátky pečiva položte plátky sýra.
- Plech s takto připraveným pečivem dejte do předehřáté trouby. Pečte, až se sýr začne rozpouštět.
- Na takto připravené plátky položte lžíci připravených hub, posypte je petrželkou, dochuťte mletým pepřem a hned podávejte.
TIP:
Ciabatta je italský bílý chléb, který se připravuje z hladké pšeničné či chlebové mouky, droždí a olivového oleje. Dá se koupit v marketech.