Prostreno.cz

Crostini se sýrem a houbami

Crostini se připravují nejčastěji z bílého pečiva, zejména pak baget, nebo chleba ciabatta. Podávají se k nápojům, jako chuťovky, nebo jako předkrm.

Ohodnotit
(5 hlasů)
  • 60min

    25min příprava

    35min vaření

  • 1312 kJ / 313 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny15g
sacharidy37g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 8 plátků ciabatty, nebo bagety
  • 2 stroužky česneku - prolisovaného
  • 8 lžiček oleje - na pokapání pečiva
  • 4 plátky toustového, nebo jiného sýra
  • 8 špetek mletého pepře
  • 250 g směsi malých lesních hub
  • 1 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 0.5 ks malé bílé cibule
  • Na posypání
  • 3 kapky zelené petrželky

Postup přípravy

  1. V rendlíku rozehřejte máslo, olej, přisypte nakrájenou cibuli a nechte ji zesklovatět.
  2. Přidejte nakrájené houby a duste, až se z hub zcela odpaří voda.
  3. Předehřejte troubu na 200 °C.
  4. Plátky sýra překrojte na poloviny.
  5. Plátky pečiva potřete česnekem a uložte je na plech vyložený pečícím papírem.
  6. Pečivo pokapejte olejem.
  7. Na plátky pečiva položte plátky sýra.
  8. Plech s takto připraveným pečivem dejte do předehřáté trouby. Pečte, až se sýr začne rozpouštět.
  9. Na takto připravené plátky položte lžíci připravených hub, posypte je petrželkou, dochuťte mletým pepřem a hned podávejte.

TIP:

Ciabatta je italský bílý chléb, který se připravuje z hladké pšeničné či chlebové mouky, droždí a olivového oleje. Dá se koupit v marketech.





Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Crostini se sýrem a houbami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat