Prostreno.cz

Kotleta pečená se zelím

Maso i příloha v jednom pekáčku.

Ohodnotit
(6 hlasů)
  • 1h a 35min

    20min příprava

    1h a 15min vaření

  • 570 kJ / 136 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky11g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 plátky vepřových kotlet
  • 600 g bílého zelí
  • 150 g anglické slaniny - nakrájené na kostičky
  • 1 ks šalotka
  • 250 ml světlého piva
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • 0.5 lžičky soli
  • 0.5 lžičky mletého pepře
  • 4 lžíce oleje

Postup přípravy

  1. Zelí nakrájejte a nasypte ho do pekáčku.
  2. Vepřové kotlety osolte, opepřete a potřete je hořčicí.
  3. V pánvi nechte nasucho orestovat nakrájenou slaninu. Stačí málo, ne dokřupava.
  4. Orestovanou slaninu nasypte k zelí, přidejte nakrájenou šalotku a zelí promíchejte.
  5. Na stejnou pánev přidejte olej a na oleji opečte z obou stran kotlety, aby se maso zatáhlo.
  6. Kotlety položte do pekáčku se zelím, můžete je pokapat olejem, na kterém jste kotlety pekli.
  7. Maso podlijte pivem, přikryjte a pečte v předehřáté troubě doměkka. Maso dopečte odkryté.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Kotleta pečená se zelím

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat