Kotleta pečená se zelím
Maso i příloha v jednom pekáčku.
-
1h a 35min
20min příprava
1h a 15min vaření
-
570 kJ / 136 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky11g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 plátky
vepřových kotlet
- 600 g
bílého zelí
- 150 g
anglické slaniny
- nakrájené na kostičky
- 1 ks
šalotka
- 250 ml
světlého piva
- 1 lžíce
plnotučné hořčice
- 0.5 lžičky
soli
- 0.5 lžičky
mletého pepře
- 4 lžíce
oleje
Postup přípravy
- Zelí nakrájejte a nasypte ho do pekáčku.
- Vepřové kotlety osolte, opepřete a potřete je hořčicí.
- V pánvi nechte nasucho orestovat nakrájenou slaninu. Stačí málo, ne dokřupava.
- Orestovanou slaninu nasypte k zelí, přidejte nakrájenou šalotku a zelí promíchejte.
- Na stejnou pánev přidejte olej a na oleji opečte z obou stran kotlety, aby se maso zatáhlo.
- Kotlety položte do pekáčku se zelím, můžete je pokapat olejem, na kterém jste kotlety pekli.
- Maso podlijte pivem, přikryjte a pečte v předehřáté troubě doměkka. Maso dopečte odkryté.