Salát z jablek a celeru
Svěží salát s jablky, řapíkatým celerem, sýrem a ořechy.
-
-
818 kJ / 195 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky15g
Ingredience na
- K přípravě
- 2 ks
červených jablek
- 1 ks
zeleného jablka
- 2 lžíce
citronové šťávy
- 2 stonky
řapíkatého celeru
- bez natě
- 6 lístků
ledového salátu
- 1 ks
červené cibule
- 3 lžíce
olivového oleje
- Na posypání
- 150 g
balkánského sýra
- nebo sýra feta
- 0.5 hrnku
jader vlašských ořechů
- nasekaných
Postup přípravy
- Umytá jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Každý plátek jablka ještě rozkrojte na 4 kousky.
- Jablka nasypte do salátové misky a pokapejte je citronovou šťávou.
- Očištěný celer nakrájejte na tenké plátky a celer nasypte k jablkům.
- Přidejte natrhané listy salátu, na velmi tenké plátky nakrájenou cibuli a olej.
- Salát lehce promíchejte.
- Před podáváním posypte salát rozdrobeným sýrem a ořechy.
- Salát můžete podle chuti jemně osolit.