Prostreno.cz

Salát z jablek a celeru

Svěží salát s jablky, řapíkatým celerem, sýrem a ořechy.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 20min

    20min příprava

  • 818 kJ / 195 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy10g
tuky15g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 ks červených jablek
  • 1 ks zeleného jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 stonky řapíkatého celeru - bez natě
  • 6 lístků ledového salátu
  • 1 ks červené cibule
  • 3 lžíce olivového oleje
  • Na posypání
  • 150 g balkánského sýra - nebo sýra feta
  • 0.5 hrnku jader vlašských ořechů - nasekaných

Postup přípravy

  1. Umytá jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Každý plátek jablka ještě rozkrojte na 4 kousky.
  2. Jablka nasypte do salátové misky a pokapejte je citronovou šťávou.
  3. Očištěný celer nakrájejte na tenké plátky a celer nasypte k jablkům.
  4. Přidejte natrhané listy salátu, na velmi tenké plátky nakrájenou cibuli a olej.
  5. Salát lehce promíchejte.
  6. Před podáváním posypte salát rozdrobeným sýrem a ořechy.
  7. Salát můžete podle chuti jemně osolit.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Salát z jablek a celeru

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat