Kuře na rozmarýnu
Šťavnaté, voňavé kuřecí kousky s rozmarýnem, pečené na víně a žampiónech.
-
1h a 20min
20min příprava
60min vaření
-
849 kJ / 202 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny4g
sacharidy14g
tuky12g
Ingredience na
- K přípravě
- 0.5 ks
celého kuřete
- 5 lžic
oleje
- 1 lžíce
másla
- 200 g
žampiónů
- 3 větvičky
čerstvého rozmarýnu
- 0.5 lžičky
soli
- 4 špetky
mletého, bílého pepře
- 300 ml
bílého vína
- Na obalení
- 0.5 hrnku
hladké mouky
Postup přípravy
- Kuře naporcujte, osolte, opepřete a obalte v hladké mouce.
- Kousky kuřete opečte na oleji s máslem v pánvi, nebo rendlíku vhodném na pečení v troubě.
- Troubu předehřejte na 190 °C.
- K opečeným kouskům kuřete přidejte větvičky rozmarýnu, na plátky nakrájené žampióny, víno a přikryté pečte v troubě doměkka.