Prostreno.cz

Kakaová roláda

Roláda bez mouky, se silnou kakaovou chutí, plněná šlehačkou.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 45min

    30min příprava

    15min vaření

  • 1148 kJ / 274 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy27g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 5 ks vajec
  • 5 lžic moučkového cukru
  • 1 ks vanilkový cukr
  • 5 lžic kakaa
  • 5 lžic oleje
  • 1 špetka soli
  • Na náplň
  • 250 ml 40% smetany ke šlehání
  • 1 sáček ztužovače šlehačky

Postup přípravy

  1. Oddělte žloutky od bílků.
  2. Žloutky důkladně vyšlehejte s polovinou cukru a vanilkovým cukrem.
  3. Postupně vmíchejte olej a proseté kakao.
  4. Z bílků vyšlehejte se špetkou soli pevný sníh. Když je sníh tuhý, zašlehejte do něj druhou polovinu cukru.
  5. Takto připravený bílkový sníh smíchejte se žloutkovou směsí.
  6. Těsto nalijte na plech vyložený pečícím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 185 °C přibližně 10-12 minut.
  7. Upečený plát velmi jemně, skoro neznatelně poprašte moukou, která do sebe natáhne případnou vlhkost ze zapaření při chladnutí a položte na něj kus nového papíru na pečení. Pak to celé převraťte. Ještě teplý plát i s papírem srolujte. Nechte vychladnout.
  8. Náplň: Do smetany ke šlehání přisypte ztužovač a vyšlehejte směs do pevné pěny. Šlehačku můžete dochutit podle chuti moučkovým cukrem.
  9. Šlehačkou potřete těsto a opatrně srolujte pomocí pečicího papíru.
  10. Roládu můžete ozdobit šlehačkou.

TIP:

Místo šlehačky naplňte roládu oblíbeným máslovým krémem.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kakaová roláda

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat