Prostreno.cz

Dýňový chlebíček s brusinkami

Dýně dodává chlebíčku vláčnost, díky koření chlebíček krásně voní. Naladí vás na podzimní atmosféru.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 939 kJ / 224 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy28g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 ks malé dýně Hokaido - přibližně 500 g
  • 200 g hladké mouky
  • 1 lžíce perníkového koření
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 špetky soli
  • 150 g pískového cukru
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 2 ks vajec
  • 70 ml vody
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 250 g dýňového pyré
  • 80 g sušených brusinek
  • 2 lžíce hrubé mouky na vysypání formy
  • Na vymazání
  • 1 lžíce tuku

Postup přípravy

  1. Jako první si připravte dýňové pyré – dobře omytou dýni rozkrojte ji na poloviny, vydlabejte semínka a obě poloviny položte řeznou stranou na plech s pečícím papírem. Dýni Hokaido nemusíte loupat.
  2. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C až dýně změkne, hotovou dýni poznáte tak, že její slupku lze snadno propíchnout vidličkou. Upečenou dýni nechte zchladnout a dýni rozmixujte na hladké pyré.
  3. Do jedné misky prosejte mouku, koření, sůl a jedlou sodu.
  4. V druhé misce vyšlehejte rozpuštěné zchladlé máslo a cukr, šlehejte do světlého krému.
  5. Potom postupně do krému zašlehejte obě vejce, vodu, citronovou šťávu a dýňové pyré.
  6. Do tekuté směsi postupně vmíchejte sypkou směs, dokud vám nevznikne hladké těsto, nakonec přimíchejte nasekané brusinky.
  7. Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy na chlebíček a pečte v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 45 minut.

TIP:

Pokud vám zbude dýňové pyré můžete ho použít k přípravě jiného receptu-například k přípravě dýňové polévky.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Dýňový chlebíček s brusinkami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat