Krůtí nudličky s asijskou zeleninou
Pro lehký oběd je krůtí maso přímo ideální. Když k masu přidáte zeleninu, připravíte skvělý oběd.
-
1h a 5min
20min příprava
45min vaření
-
952 kJ / 227 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny9g
sacharidy25g
tuky10g
Ingredience na
- K podávání
- 4 porce
vařené rýže
- K přípravě
- 600 g
krůtích prsou
- 6 lžic
oleje
- 2 lžíce
másla
- 1 stroužek
česneku
- prolisovaného
- 3 lžičky
kukuřičného škrobu
- 250 g
asijské zeleninové směsi
- mražené
- 2 špetky
soli
- 4 lžíce
bio sojové omáčky
Postup přípravy
- Krůtí prsa nakrájejte na širší nudličky, nasypte je do misky, přidejte sojovou omáčku, prolisovaný česnek, kukuřičný škrob, promíchejte a nechte 15 minut stát.
- Ve velké pánvi na 5 lžících oleje maso opečte doměkka.
- Zeleninu nechte povolit.
- V rendlíku rozehřejte 2 lžíce másla, 1 lžíci oleje, přisypte zeleninu a na mírném ohni restujte přibližně 10 minut. Podle chuti zeleninu osolte.
- Zeleninu promíchejte s masem.
- Podávejte s rýží.
TIP:
K přípravě je pochopitelně možné použít čerstvou zeleninu. Přidejte k masu orestovanou směs své oblíbené zeleniny.