Hrušky s čerstvou vanilkou
Hrušky delikátně ochucené vanilkou, citrónovou šťávou a hnědým cukrem.
-
50min
20min příprava
30min vaření
-
536 kJ / 128 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky5g
Ingredience na
- K přípravě
- 4 ks
hrušek
- ne příliš zralé, nebo příliš tvrdé
- 4 lžíce
citronové šťávy
- 200 ml
jablečného moštu
- 1 lžíce
hnědého cukru
- 1 ks
lusku čerstvé vanilky
- dřeň
- Na posypání
- 4 lžíce
semínek granátového jablka
- 4 lžíce
pistácií
- drobně nasekaných
- Na vymazání
- 1 lžíce
másla
Postup přípravy
- Malou zapékací misku vymažte máslem.
- Hrušky oloupejte a podélně je rozkrojte. Lžičkou vyberte jádřinec.
- Hrušky uložte řezem dolů do vymazané zapékací misky a pokapejte je citronovou šťávou.
- V malé misce smíchejte jablečný mošt, hnědý cukr, dřeň vanilkového lusku, dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
- Připraveným moštem přelijte hrušky a zapékací misku dejte do trouby.
- Podle druhu a tvrdosti hrušek pečte v troubě při 180 °C přibližně 25-30 minut.
- Hrušky podávejte posypané jadérky granátového jablka a nasekanými pistáciemi.