Prostreno.cz

Hrušky s čerstvou vanilkou

Hrušky delikátně ochucené vanilkou, citrónovou šťávou a hnědým cukrem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 50min

    20min příprava

    30min vaření

  • 536 kJ / 128 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy17g
tuky5g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 4 ks hrušek - ne příliš zralé, nebo příliš tvrdé
  • 4 lžíce citronové šťávy
  • 200 ml jablečného moštu
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 ks lusku čerstvé vanilky - dřeň
  • Na posypání
  • 4 lžíce semínek granátového jablka
  • 4 lžíce pistácií - drobně nasekaných
  • Na vymazání
  • 1 lžíce másla

Postup přípravy

  1. Malou zapékací misku vymažte máslem.
  2. Hrušky oloupejte a podélně je rozkrojte. Lžičkou vyberte jádřinec.
  3. Hrušky uložte řezem dolů do vymazané zapékací misky a pokapejte je citronovou šťávou.
  4. V malé misce smíchejte jablečný mošt, hnědý cukr, dřeň vanilkového lusku, dobře promíchejte, aby se cukr rozpustil.
  5. Připraveným moštem přelijte hrušky a zapékací misku dejte do trouby.
  6. Podle druhu a tvrdosti hrušek pečte v troubě při 180 °C přibližně 25-30 minut.
  7. Hrušky podávejte posypané jadérky granátového jablka a nasekanými pistáciemi.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Hrušky s čerstvou vanilkou

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat