Prostreno.cz

Krůtí prsa v anglické slanině

Díky slanině není maso vysušené, olivy a rozmarýn maso příjemně dochutí.

Ohodnotit
(3 hlasů)
  • 1h a 30min

    30min příprava

    60min vaření

  • 677 kJ / 162 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy6g
tuky13g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 800 g krůtích prsou
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 špetky soli
  • 4 špetky mletého pepře
  • 1 lžička sušeného rozmarýnu
  • 4 lžíce čerstvé petrželky - nasekané
  • 1 lžíce pomerančové kůry - nastrouhané
  • 0.45 hrnku zelených oliv - nakrájených
  • 2 lžíce sušených brusinek
  • 1 stroužek česneku - prolisovaného
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 snítky rozmarýnu
  • 200 ml smetany
  • 2 lžíce světlé instantní jíšky
  • Na obalení
  • 5 plátků anglické slaniny
  • Na ozdobu
  • 5 plátků pomeranče - volitelné

Postup přípravy

  1. Krůtí prsa rozkrojte tak, aby vznikl plát. Maso lehce naklepejte.
  2. Maso potřete 2 lžícemi olivového oleje a prolisovaným česnekem, osolte, opepřete, posypte rozmarýnem, petrželkou a pomerančovou kůrou.
  3. Na plát masa nasypte rovnoměrně ¾ nakrájených oliv a nasekané brusinky.
  4. Maso stočte jako roládu, obalte ji plátky anglické slaniny a ovažte potravinářským provázkem.
  5. Roládu položte do pekáčku, přidejte zbytek oliv, snítky rozmarýnu, podlijte vývarem a přikryté pečte v troubě předehřáté na 190 °C přibližně 45 minut.
  6. Maso odkryjte a dopečte doměkka.
  7. Vypečenou šťávu zjemněte smetanou a zahustěte instantní jíškou.
  8. Před podáváním můžete ozdobit plátky pomeranče.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Krůtí prsa v anglické slanině

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat