Prostreno.cz

Kapr na pivu

Pivo není jen dobrý nápoj, ale také skvělá surovina na vaření. Vyzkoušejte kapra dušeného na pivu s kořenovou zeleninou a strouhaným perníkem.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 1h a 45min

    30min příprava

    1h a 15min vaření

  • 492 kJ / 117 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny8g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • K podávání
  • 1 ks velké limetky
  • K přípravě
  • 1500 g vykuchaného kapra - bez hlavy
  • 6 lžic octa
  • 250 g polévkové zeleniny - například mrkev, pastinák, celer
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce másla
  • 1 lžíce oleje
  • 1 ks bobkového listu
  • 10 kuliček celého pepře
  • 1 lžička soli
  • 2 špetky mletého pepře
  • 5 kuliček nového koření
  • 700 ml světlého piva
  • 2 lžíce strouhaného perníku
  • 1.5 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce limetkové šťávy
  • Na ozdobu
  • 5 snítek zelené petrželky

Postup přípravy

  1. Rybu důkladně omyjte a pokapejte octem.
  2. Rybu přikryjte a nechte 30 minut v chladničce, pak rybu opláchněte pod vodou a osolte ji.
  3. Oloupejte polévkovou zeleninu a cibuli.
  4. Zeleninu nakrájejte na malé kousky a ve velké pánvi na másle s olejem zeleninu orestujte 5-10 minut.
  5. Přidejte polovinu piva, koření a vařte 10 minut.
  6. Přidejte nastrouhaný perník a zbývající pivo.
  7. Směs promíchejte a na zeleninu položte kapra, duste 30-40 minut, podle velikosti ryby. Jednou rybu opatrně otočte.
  8. Hotového kapra vyndejte opatrně na talíř.
  9. Mouku promíchejte s trochou studené vody a přidejte k omáčce, dochuťte solí, pepřem, limetkovou šťávou a vařte 5 minut, nebo až omáčka zhoustne, pak omáčku přeceďte.
  10. Nakrájeného kapra podávejte s omáčkou, nakrájenou limetkou, ozdobeného petrželkou.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Kapr na pivu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat