Prostreno.cz

Čekanková polévka s ořechy

Čekanka je skvělá zelenina, která se hodí zasyrova do salátů, ale i na tepelnou úpravu. Mandlové mléko polévku zjemní.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 327 kJ / 78 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy4g
tuky6g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 250 g bílé čekanky
  • 1.5 lžíce másla
  • 200 g brambor
  • 1 ks šalotky
  • 1 lžíce zeleninového sypkého bio vývaru
  • 1.6 l vody
  • 400 ml mandlového mléka
  • Na ozdobu
  • 3 snítky zelené petrželky
  • Na posypání
  • 1 hrnek vlašských ořechů - nasekaných

Postup přípravy

  1. Očištěnou čekanku nakrájejte na čtvrtky a vykrojte z ní tvrdý košťál.
  2. Oloupané brambory nakrájejte na kousky.
  3. Na másle nechte zesklovatět oloupanou, nakrájenou šalotku.
  4. K šalotce přidejte čekanku a brambory.
  5. Přidejte vodu, zeleninový sypký vývar a na mírném ohni vařte 15 minut, nebo až je zelenina měkká.
  6. Polévku rozmixujte, přidejte do ní mandlové mléko a polévku nechte projít varem.
  7. Polévku podávejte ozdobenou petrželkou, posypanou ořechy.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Čekanková polévka s ořechy

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat