Prostreno.cz

Rybí polévka se šafránem

Má výraznou chuť a přitom je lehká a delikátní. Připravovat tuto polévku jenom o Vánocích by byla škoda.

Ohodnotit
(1 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 279 kJ / 66 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny4g
sacharidy7g
tuky3g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 400 g rybího masa bez kostí
  • 0.5 ks pórku
  • 2 lžíce oleje
  • 2 ks brambory
  • 500 ml mléka
  • 1.3 l zeleninového vývaru
  • 250 ml 33% smetany
  • 1 špetka nitek šafránu
  • 3 špetky soli
  • 3 špetky mletého bílého pepře

Postup přípravy

  1. Očištěný pórek nakrájejte na tenké plátky, můžete použít i kousek zelené části.
  2. Brambory oloupejte a nakrájejte je na kostičky.
  3. Pórek orestujte v hrnci na rozehřátém oleji.
  4. Přidejte brambory, mléko, vývar a vařte, až jsou brambory měkké, pak polévku rozmixujte ponorným mixérem.
  5. Rybu nakrájejte na kousky a přidejte ji do rozmixované polévky.
  6. Přilijte smetanu, osolte, opepřete podle chuti, posypte šafránem a vařte 10-15 minut, podle druhu ryby.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Rybí polévka se šafránem

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat