Vepřové kostky s mrkví a houbami
Šťavnaté vepřové maso se sterilovanými houbami chutná skvělé s těstovinou, rýží i bramborami.
-
1h a 25min
25min příprava
60min vaření
-
918 kJ / 219 kcal
energetická hodnota na 100g
Nutriční informace na 100 gramů:
bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky21g
Ingredience na
- K přípravě
- 700 g
vepřového masa
- kotleta bez kosti, nebo kýta
- 1 ks
cibule
- 4 lžíce
oleje
- 1 lžíce
směsi koření
- například koření pěti vůní
- 3 špetky
soli
- 1 ks
velké mrkve
- 300 g
směsi sterilovaných hub
- 300 ml
masového vývaru
- 2 plátky
studeného másla
Postup přípravy
- Maso nakrájejte na kostky a opečte ho spolu s nakrájenou cibulí na oleji.
- Maso posypte kořením a vše promíchejte.
- Maso podlijte vývarem, přidejte na plátky nakrájenou mrkev, scezené houby a duste doměkka. Podle potřeby dochuťte solí.
- K hotovému masu vmíchejte studené máslo.
- Pokud chcete hustější omáčku, zahustěte ji instantní jíškou, nebo kukuřičným škrobem, rozmíchaným v malém množství vody.