Prostreno.cz

Vepřové kostky s mrkví a houbami

Šťavnaté vepřové maso se sterilovanými houbami chutná skvělé s těstovinou, rýží i bramborami.

Ohodnotit
(2 hlasů)
sun
  • 1h a 25min

    25min příprava

    60min vaření

  • 918 kJ / 219 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny5g
sacharidy3g
tuky21g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 700 g vepřového masa - kotleta bez kosti, nebo kýta
  • 1 ks cibule
  • 4 lžíce oleje
  • 1 lžíce směsi koření - například koření pěti vůní
  • 3 špetky soli
  • 1 ks velké mrkve
  • 300 g směsi sterilovaných hub
  • 300 ml masového vývaru
  • 2 plátky studeného másla

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na kostky a opečte ho spolu s nakrájenou cibulí na oleji.
  2. Maso posypte kořením a vše promíchejte.
  3. Maso podlijte vývarem, přidejte na plátky nakrájenou mrkev, scezené houby a duste doměkka. Podle potřeby dochuťte solí.
  4. K hotovému masu vmíchejte studené máslo.
  5. Pokud chcete hustější omáčku, zahustěte ji instantní jíškou, nebo kukuřičným škrobem, rozmíchaným v malém množství vody.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Vepřové kostky s mrkví a houbami

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat