Prostreno.cz

Šťavnatá vepřová pečeně

Lahodné marinované vepřové maso plné chutí, které se při krájení skoro rozpadá.

Ohodnotit
(4 hlasů)
sun
  • 1h a 55min

    25min příprava

    1h a 30min vaření

  • 783 kJ / 187 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny10g
sacharidy6g
tuky14g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1.2 kg vepřové pečeně bez kosti - nebo vepřová plec
  • 250 ml masového vývaru
  • Na marinádu
  • 1 hrnek nasekaného koriandru - nebo petrželky
  • 80 ml olivového oleje
  • 150 ml pomerančové šťávy
  • 100 ml limetkové šťávy
  • 4 stroužky oloupaného česneku
  • 2 špetky kmínu
  • 1.5 lžičky soli

Postup přípravy

  1. Maso položte do vhodné misky s víkem.
  2. V mixéru rozmixujte všechny ingredience na marinádu.
  3. Marinádou potřete maso, přikryjte víkem a dejte do chladničky. Maso marinujte nejlépe přes noc.
  4. Troubu předehřejte na 190 °C.
  5. Maso vyndejte z misky a dejte i s marinádou do pekáčku, nebo zapékací misky.
  6. Maso podlijte vývarem a přikryté pečte v předehřáté troubě 90 minut.




Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Šťavnatá vepřová pečeně

Prostreno.cz

Pro účast v testování se registrujte nebo přihlaste.

Přihlásit se přes Bety Registrovat