Prostreno.cz

Polévka z řapíkatého celeru s rýží

Vyzkoušejte jemné,svěží řapíky celeru ve velmi jednoduché polévce s mrkví a rýží.

Ohodnotit
(4 hlasů)
  • 55min

    20min příprava

    35min vaření

  • 392 kJ / 93 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy18g
tuky2g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 2 stonky řapíkatého celeru - menší
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 ks šalotka
  • 0.5 lžičky kari koření
  • 1 ks mrkev
  • 2 l zeleninového vývaru
  • 1.5 hrnku vařené rýže

Postup přípravy

  1. V hrnci zahřejte olej ,přidejte oloupanou,nakrájenou šalotku a nechte ji zesklovatět .
  2. Přidejte kari koření ,oloupanou , na malé kostičky nakrájenou mrkev a promíchejte .
  3. Celer a kousek nati nakrájejte a přisypte ho do hrnce .
  4. Část celerové nati dejte stranou na posypání polévky.
  5. Zeleninu zalijte vývarem a vařte 15-20 minut .
  6. Do polévky nasypte rýži a polévku jen prohřejte .
  7. Polévku podávejte posypanou nakrájenou celerovou natí .



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    12,14g
  • Sacharidy:

    123,20g
    • Cukry:

      12,00g
  • Tuky:

    101,85g
  • Vláknina:

    7,10g

Aktivita pro spálení: 93 kcal

11

minut jízdy na kole

8

minut běhu

27

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Polévka z řapíkatého celeru s rýží

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat