Prostreno.cz

Karbanátky z vařených brambor a špenátu

Zajímavá,chutná kombinace brambor,špenátu a sýra.

Ohodnotit
(3 hlasů)
sun
  • 1h a 10min

    25min příprava

    45min vaření

  • 593 kJ / 141 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy13g
tuky9g

Ingredience na

  • K přípravě
  • 1 kg brambor
  • 120 g nastrouhaného sýra typu ementál
  • 200 g baby špenátu
  • 2 lžíce másla
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce směsi pikantního koření (mix) - nebo koření dle vlastní chuti
  • 2 ks vyšlehaná vejce
  • 4 lžíce hrubé mouky nebo kukuřičné krupice
  • 4 snítky nasekané petrželky
  • 0.5 lžičky soli
  • Na smažení
  • 100 ml oleje

Postup přípravy

  1. Špenát nasekejte nadrobno a nechte ho zavadnout na 2 lžících másla.Dochuťte 2 špetkami soli , prolisovaným česnekem a nechte vychladnout.
  2. Oloupané brambory uvařte v osolené vodě doměkka.Uvařené brambory sceďte.
  3. Brambory nasypte do větší misky a nahrubo je rozmačkejte.
  4. Přidejte sýr, vejce, koření a nasekanou petrželku .
  5. Podle potřeby přidejte mouku,nebo kukuřičnou krupici. Vše dobře promíchejte.
  6. Z hmoty tvarujte karbanátky,které zvolna z obou stran opečte v rozehřátém oleji.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    14,71g
  • Sacharidy:

    59,44g
    • Cukry:

      2,33g
  • Tuky:

    182,54g
  • Vláknina:

    8,59g

Aktivita pro spálení: 141 kcal

17

minut jízdy na kole

13

minut běhu

42

minut uklízení



Podobné recepty

Více receptů

Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Karbanátky z vařených brambor a špenátu

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat