Prostreno.cz

Zimní celerová polévka

Výraznou chuť bulvového celeru zjemní jablka . Tuhle polévku určitě vyzkoušejte ,chutná skvěle .

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 1h a 5min

    20min příprava

    45min vaření

  • 185 kJ / 44 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny1g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • K podávání
  • 6 lžic ořechového,nebo olivového oleje - volitelné
  • K přípravě
  • 1 lžíce másla
  • 1 ks malá šalotka
  • 1 stroužek česneku
  • 2 ks jablka
  • 250 g celeru
  • 1.5 l zeleninového vývaru
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 2 špetky soli
  • 3 špetky mletého pepře

Postup přípravy

  1. Oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno a nechte ji zesklovatět na másle.
  2. Pak k ní přidejte očištěný celer ,nakrájený na malé kostičky,oloupaný,nakrájený česnek a na mírném ohni restujte přibližně 5 minut.
  3. Celer zalijte vývarem a vařte doměkka .
  4. V polovině vaření přidejte do polévky nakrájená jablka. (Jablka můžete oloupat,ale není to nutné ).
  5. Hotovou polévku rozmixujte ponorným mixérem ,dochuťte ji solí,pepřem a muškátovým oříškem.
  6. Podle chuti můžete polévku před podáváním pokapat ochuceným olejem – k této polévce se hodí například olej ořechový, ale můžete použít i olej olivový .

TIP:

Polévku můžete zjemnit smetanou






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Zimní celerová polévka

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat