Prostreno.cz

Zelený salát s nivou a jablky

Svěží salát z jablek , baby špenátu,rukoly a sýra, se zálivkou z granátového jablka.

Ohodnotit
(2 hlasů)
  • 25min

    25min příprava

  • 610 kJ / 146 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy5g
tuky13g

Ingredience na

  • Na posypání
  • 0.5 hrnku jadérek granátového jablka
  • 100 g rozdrobeného sýra niva
  • Na salát
  • 0.5 hrnku vlašských ořechů - nahrubo nasekaných
  • 250 g baby špenátu
  • 150 g rukoly
  • 2 ks červená jablka
  • Na zálivku
  • 100 ml šťávy z granátového jablka
  • 1 lžička medu
  • 1 lžíce červeného vinného octa
  • 80 ml extra panenského olivového oleje
  • 3 špetky soli
  • 1 špetka mletého bílého pepře
  • 1 lžička moučkového cukru - zarovnaná

Postup přípravy

  1. Všechny ingredience na zálivku promíchejte v malé misce pomocí metličky .
  2. Do velké mísy nebo na servírovací talíř nasypte baby špenát a rukolu .
  3. Přidejte na tenké plátky nakrájená jablka a vlašské ořechy.
  4. Pokapejte zálivkou a promíchejte.
  5. Salát posypte rozdrobenou nivou a jadérky granátového jablka.



Složení nutričních hodnot

  • Bílkoviny:

    33,61g
  • Sacharidy:

    266,14g
    • Cukry:

      6,20g
  • Tuky:

    168,40g
  • Vláknina:

    26,95g

Aktivita pro spálení: 146 kcal

18

minut jízdy na kole

13

minut běhu

43

minut uklízení




Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Zelená polévka

(4 hlasů)

Kotlety s jemnou omáčkou

(4 hlasů)

Ohodnoťte recept:
Zelený salát s nivou a jablky

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat